Dry needling bij Fysiotherapie Zeeburg

​Dry needling bij Fysiotherapie Zeeburg

Dry needling is een ontwikkeling in de fysiotherapie die zeer sterk in opkomst is. Waar de fysiotherapeut met zijn/haar reguliere arsenaal van oefeningen, massages en training soms tegen weerstand aanloopt. Daar kan deze weerstand worden overwonnen met dry needling.

Dry needling zal er niet voor zorgen dat een blessure geneest of dat een kwetsuur hersteld. Maar deze methode kan wel voorwaarden creëren voor een verdere behandeling. Omdat er soms door een lichamelijk reactie, stijfheid, pijn, of andere oorzaak, weerstand in de behandeling kan zijn, kan dry needling ingezet worden om deze weerstand te overwinnen.

Door het probleem dat de behandeling in de weg staat te verhelpen, kan de behandeling weer worden doorgezet.

Wij zeggen dan ook vaak dat we door dry needling de voorwaarden voor een goede behandeling kunnen creëren.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Wat gebeurt er bij Dry Needling?

Zoals de term al aangeeft, wordt gebruik gemaakt van naalden zonder dat er iets wordt ingespoten. Met deze naalden wordt er door de fysiotherapeut een prik gegeven rondom het gekwetste gebied. Door deze prik, worden er spieren getriggerd.

De fysiotherapeut prikt dus heel gericht in spieren die onderdeel uitmaken van de blessure/aandoening of die hier dicht bij in de buurt zitten. De spieren geven een contractie als reactie op de naald. Hierdoor spannen en ontspannen de spieren waardoor spierknopen heel effectief aangepakt kunnen worden.

Na de sessie is er ook sprake van een kleine reactie in de spier. Hierdoor wordt de stofwisseling gestimuleerd. Dit effect treedt niet alleen op in de spier zelf maar ook in de regio rondom de spier. Op deze wijze kan ook bijvoorbeeld een ligament of kraakbeen in de directe omgeving van de spier profiteren van de behandeling.

Let Op! Dry needling is anders dan acupunctuur. Bij dry needling wordt 1 naald gebruikt en richt de therapeut zich niet op energiebanen maar op het opwekken van een biologische reactie in en rondom de spier.

​Is Dry Needling gevaarlijk?

Nee, er komt geen gevaar bij kijken. Dit komt doordat de techniek wordt uitgevoerd door een professional. Hiernaast wordt er geen gebruik gemaakt van medicijnen of chemicaliën omdat er niets wordt ingespoten.

Daarnaast is de naald schoon en erg dun waardoor het lichaam ook snel hersteld. Bij de behandeling wordt de naald ook niet in gewrichten gestoken maar in spieren rondom bijvoorbeeld een gewricht. Deze spieren zijn erg veerkrachtig en lopen geen schade op door de behandeling.

Dry Needling

Is dry needling pijnlijk?

De prik van naald zelf is niet pijnlijk, soms wordt deze als licht gevoelig ervaren. Dit is geen gevolg van de prik maar van het aanspannen/ontspannen van de spier. Dit kan als een licht krampje voelen. Het is mogelijk dat u na de behandeling wat stijf aanvoelt maar dit effect is altijd maar kort.

Waarbij kan Dry Needling worden toegepast?

De effectiviteit kan gevonden worden bij meerdere klachten. Met name dus bij trajecten waarbij de reguliere behandeling niet ontstoord kan plaatsvinden.

De behandeling wordt bijvoorbeeld toegepast bij langdurige stijfheid. Ook een frozen shoulder of hamstringblessure kan baat hebben bij dry needling doordat weerstand kan worden overwonnen.

Met name blessures/klachten/revalidaties die al langer aanwezig zijn, kunnen baat hebben bij het aanpakken van de triggerpoints. Denk hierbij aan spierblessures of revalidaties die weinig progressie boeken.

Uw therapeut kan u adviseren welke behandeling bij uw klacht het effectiefst kan zijn.

Dry Needling bij Fysiotherapie Zeeburg

Omdat deze behandeling een extra specialisatie is, biedt niet iedere praktijk of therapeut deze behandeling aan. Onze praktijk heeft meerdere gecertificeerde fysiotherapeuten die extra scholing hebben gevolgd om deze techniek goed toe te kunnen passen.

Wij komen graag met u in contact om samen te onderzoeken op welke manier wij u kunnen helpen.

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×