Oncologie-Fysiotherapie-Fysiotherapie-Zeeburg

Oncologie fysiotherapie

Veel mensen krijgen direct of indirect te maken met de diagnose kaner en dat heeft een grote impact op het leven. Wanneer men de diagnose kanker heeft overwonnen is er vaak sprake van restverschijnselen.

Dit kunnen vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen of klachten van een depressie zijn. Werken of het dagelijkse leven in het algemeen kan hierdoor moeilijker worden. Oncologie fysiotherapie helpt bij het revalideren van kanker.

Oncologie Fysiotherapie

Voor wie is Oncologie fysiotherapie?

Oncologie fysiotherapie is voor mensen die kanker hebben of kanker hebben gehad. De behandelprogramma’s voor oncologie fysiotherapie kunnen plaatsvinden in alle fasen van de ziekte. De oncologie fysiotherapeut houdt tijdens deze programma’s rekening met de eventuele bijwerkingen van chemokuren, immunotherapie, operaties of radiologie:

Chronische vermoeidheid
Seksuele en relationele problemen
Depressie
Angst voor terugkeer van de ziekte
Problemen bij terugkeer na het werk

Sociale isolatie

 

Oncologie Fysiotherapie

Behandelingen bij revalideren van kanker

De oncologie behandelprogramma’s zijn erop gericht om iedereen, van elke leeftijd en in elke fase van de ziekte, zo fit mogelijk te houden. De behandelprogramma’s kunnen bestaan uit een combinatie van:

Individuele of groepstraining met oefeningen
Oedeemtherapie
Diëtetiek
Mentale ondersteuning

 

Oncologie-Fysiotherapie-Fysiotherapie-Zeeburg
Hoe het gaat

Oncologie Fysiotherapie bij Fysiotherapie Zeeburg

Tassia is bij ons zijn bij ons gespecialiseerd in het revalideren van kanker en heeft daarvoor aanvullende opleidingen gedaan. De combinatie van deze kennis en ervaring zorgt voor het effectief behandelen van problemen die te maken hebben met klachten die tijdens en na de ziekte ontstaan.

Doordat Taissia veel patiënten ziet de moeten omgaan met kanker, kan zij naast effectief behandelen, ook adviseren op het gebied van nazorg en zelfzorg.
Wij zijn goed bereikbaar via de telefoon en via de mail. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen we u meer vertellen over de mogelijkheden die onze praktijk u kan bieden.

Rita komaan

Na mijn chemo zwak binnengekomen. Tassia heeft heel goed naar mij geluisterd en een perfect behandelplan opgesteld. Niet te zwaar, maar wel uitdagend. Ik ben goed op weg.

Bonno de Graaf

Tijdens mijn chemo gestart bij Fysiotherapie Zeeburg om zit mogelijke te blijven. Als ik naar medelotgenoten kijk vind ik dat ik er sterk voorsta.

Heeft u oncologie fysiotherapie nodig?

Wacht dan niet langer en maak een afspraak

×