Rug-fysiotherapie-Fysiotherapie-Zeeburg

Rug fysiotherapie

Rug fysiotherapie richt zich op klachten aan de de rug. Rugklachten kunnen ontstaan bij een acute handeling, zoals een val, waarbij de spieren, pezen of botten scheuren of breken of het ineens in je “rug schiet”.

Het kan ook te maken hebben met een natuurlijk ontstane klacht, bijvoorbeeld door een bepaalde houding die het lichaam niet gewend is. Ook kunnen leeftijd en stress een rol spelen.

rug Fysiotherapie

Voor wie is Rug fysiotherapie?

De fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in rug fysiotherapie zijn breed inzetbaar voor rugklachten. Of het nu een ernstige klacht is of een vervelend gevoel, wij raden altijd aan om met rugklachten niet te wachten.

Lichte klachten kunnen namelijk ook uitmonden in ernstige klachten, omdat rust geven aan de rug een lastige opgave is. Wij kunnen onder meer helpen bij:

Hernia
Acute lage rugpijn
Scoliose
Instabiliteit van de onderrug
Houding gerelateerde rugklachten

Aspecifieke rugklachten

 

Rug Fysiotherapie

Behandelingen bij rugklachten

De plek waar men pijn heeft is vaak makkelijk aan te wijzen. De rug is echter een complex onderdeel van het bewegingsapparaat en daarom is niet makkelijk om direct de oorzaak van de klachten aan te wijzen. De behandeling van rugklachten gebeurd daarom ook door een combinatie van onder meer onderstaande therapieën:

Manuele therapie
Belasting- en houdingsanalyses
Dry needling
Triggerpoint therapie
Mobiliteitsoefeningen
Echografie en shockwave therapie

 

Rug-fysiotherapie-Fysiotherapie-Zeeburg
Hoe het gaat

Rug fysiotherapie bij Fysiotherapie Zeeburg

Michael, kevin, Taissia, Alexander en Sara zijn bij ons gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en hebben daarvoor aanvullende opleidingen gedaan. De combinatie van deze kennis en ervaring zorgt voor het effectief behandelen van problemen die te maken hebben met de zenuwen, spieren en gewrichten in de rug.

Doordat onze therapeuten veel patiënten ziet met rugklachten, kunnen wij naast effectief behandelen, ook adviseren op het gebied van preventie, nazorg en zelfzorg.
Wij zijn goed bereikbaar via de telefoon en via de mail. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen we u meer vertellen over de mogelijkheden die onze praktijk u kan bieden.

Bente blozer

Ik kwam met pijn in mij elleboog binnen. Bleek dat het uit mijn rug te komen. Zat vol met knopen, triggerpoints weet ik nu. Met Dry Needling ben ik goed geholpen.

Esmee Raayman

Door mijn rug gegaan, kwam ik als een oud vrouwtje binnen lopen. Ik ben niet allen behandeld, maar heb ook tips en advies gekregen om het in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen.

Heeft u rug fysiotherapie nodig?

Wacht dan niet langer en maak een afspraak

×