Revalidatie en herstel met fysiotherapie na een liesblessure

Revalidatie en herstel met fysiotherapie na een liesblessure

Het is zowel een bekende als gevreesde blessure: de liesblessure.

Bijna iedere sporter heeft wel eens liesklachten gehad. Of dit nu komt door het sprinten naar een onmogelijk bal of door het doen van een onverwachte beweging, liesklachten komen veel voor.

Een lichte verrekking trekt vaak met wat rust en daarna weer een rustige opbouw van de intensiteit wel weg. Maar een flinke liesblessure kan ook erg lang aanhouden en steeds maar weer terugkomen. Zeker wanneer er niet voldoende aandacht is voor volledig herstellen voordat er weer intensiever wordt bewogen.

Wij zien in onze praktijk dan ook veel sporters die worstelen met het herstel van een liesblessure of de revalidatie na een liesoperatie. Wij kunnen door onze expertise u helpen bij het herstel, waardoor u weer volledig hersteld kunt gaan bewegen.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Wat is er aan de hand bij een liesblessure

Bij een liesblessure is er vaak sprake van een verrekking of scheuring van de spieren aan de binnenkant van het bovenbeen. Dit gebeurt meestal op de plaats waar deze spieren hechten aan het schaambeen. Deze regio noemen we de liesregio, wat direct de naam van de blessure verklaard.

De blessure kan sluipend beginnen, maar ook plotseling aanwezig zijn. Een deel van de blessures ontstaat door overbelasting en heeft hierdoor een meer chronisch karakter. Het kan echter ook zo zijn dat een liesblessure opeens ontstaat, dit noemen wij de acute liesblessure.

Hoe herkend u een liesblessure

Het meest kenmerkend is pijn hoog in het bovenbeen op de plaats waar de binnenkant van het bovenbeen het bekken raakt: de liesregio.

In het begin kan deze pijn wat zeurend aanwezig zijn na inspanning. Wanneer de blessure verergerd wordt de pijn ook tijdens het bewegen merkbaar en wordt deze steeds erger. De pijn kan uitstralen naar de onderbuik of genitaliën. Wanneer de blessure verergert kan de regio ook gezwollen raken en hard aanvoelen.

Bij een acute blessure is er vaak direct sprake van (veel) pijn.

Herstel liesblessure

Hoe helpen wij u bij een liesblessure

De behandeling is gericht op drie belangrijke factoren: spierkracht, mobiliteit en spier uithoudingsvermogen. Heel kort door de bocht helpen wij u dus om weer bewegelijker te worden en dat uw spieren voldoende kracht en uithoudingsvermogen hebben om over langere tijd de gevraagde belasting op te vangen.

De blessure is vaak ontstaan door een mismatch tussen de belasting die u van uw liezen heeft gevraagd en de belasting die uw liezen aankunnen. Om die reden zorgen wij met onze fysiotherapie ervoor dat de belasting en belastbaarheid weer in balans komen.

Dit doen wij enerzijds door de spieren in de lies te laten herstellen en te versterken. Daarnaast kijken we naar factoren die kunnen zorgen voor een te hoge belasting zoals een trainingsopbouw die te intensief is. Of door factoren als beenlengte verschil of de manier waarop specifieke bewegingen worden uitgevoerd.

De behandeling is dus niet alleen gericht op herstel van de blessure, maar ook op preventie en dus voorkomen dat een blessure terugkomt.

Fysiotherapeutische hulp bij een liesblessure in de regio Amsterdam-Oost

Onze praktijk heeft meerdere fysiotherapeuten die ruime ervaring hebben met liesblessures. Dit betekent dat wij verschillende oorzaken van elkaar kunnen onderscheiden en u zorg kunnen bieden die voor u persoonlijk het meest passend is.

We beginnen met een intake waarin we goed onderzoeken wat de situatie is en wat we zouden kunnen doen om deze te verbeteren. Hieruit volgt een behandelplan dat we met u overleggen zodat we van start kunnen gaan.

U kunt eenvoudig via de telefoon of via de mail contact met ons opnemen om meer informatie te krijgen of om met een specialist te overleggen wat voor uw situatie de beste oplossing zou zijn.

Wij horen graag van u!

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×