Onze kinderfysiotherapie specialisten

Esther, Tamara en Priene vormen bij ons het kinderfysiotherapie team. Zij vertellen u graag meer over hun achtergrond en ervaring.

Tamara Kroon

In 2004 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Vervolgens heb ik de opleiding pedagogiek gevolgd en in 2009 afgerond. In 2016 heb ik de opleiding tot kinderfysiotherapeut gedaan.

Ik vind het ontzettend boeiend om met kinderen en hun ouders te werken. Gedrag en bewegen hangen vaak samen, ik vind het een uitdaging om te zoeken naar die verbinding om vervolgens passende adviezen te kunnen geven. Samenwerken met andere betrokkenen vind ik daarbij essentieel! Het is fantastisch om te zien als een kind nieuwe stappen maakt in zijn ontwikkeling.

Daarnaast vind ik het belangrijk te weten wat er speelt in de buurt, om zo sámen te kunnen zorg dragen voor een veilige, stimulerende woon- en speelomgeving. Wat heb ik toch een leuk en veelzijdig vak!

Mijn interessegebieden zijn:
Zuigelingen, 0-4 jaar, obesitas, hoofdpijn, complexe hulpvragen bij kinderen met problemen op meerdere ontwikkelingsgebieden, gedragsproblematiek i.c.m. motorische problemen 0-12 jaar bv. overstrekken/ tenenlopen/ ASS/ AD(H)D/ bewegingsangst

Mijn werkzaamheden zijn in de praktijk en aan huis. Ook werkzaam op SBO Het Spectrum. Verder ben ik betrokken bij de organisatie van de wijktafel Indische Buurt vanuit Wijkzorg Oost.

Priene Schaap

In 1990 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Vervolgens heb ik meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van de kinderfysiotherapie, waaronder NDT kinderen, SI, meerdere cursussen op het gebied van de fijne (schrijf-) motoriek, kinderen met autisme en kinderen met een verstandelijke beperking.

Ik heb veel ervaring met het behandelen van kinderen met een achterstand in de motorische ontwikkeling, al dan niet in combinatie met een probleem op het gebied van de sensorische informatieverwerking en of een vorm van autisme of verstandelijke beperking.

De afgelopen jaren heb ik voornamelijk op verschillende scholen voor speciaal onderwijs gewerkt. Nu werk ik, vanuit de praktijk, op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Daarnaast behandel ik kinderen, met uiteenlopende problemen op motorisch gebied, in de praktijk.

Ik heb ervaren dat kinderen veel dingen wat ze nog niet kunnen, wel kunnen leren door eerst goed te onderzoeken waar ze specifiek moeite mee hebben, dit samen in kleine stapjes te gaan oefenen en vooral veel vertrouwen te geven dat ze het kunnen. Hierdoor beleef ik veel plezier in het werken met kinderen.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×