Fysiotherapie bij hoofdpijn vanuit de nek

​Fysiotherapie bij hoofdpijn vanuit de nek

Heeft u regelmatig last van hoofdpijn en nekklachten? Wist u dat verschillende vormen van hoofdpijn behandeld kunnen worden met fysiotherapie? Eén van deze vormen is de hoofdpijn die vanuit de nek onstaat. Bij fysiotherapie Zeeburg helpen we u graag van uw klachten af.

Wilt u meer weten over hoofdpijn vanuit de nek en wat onze praktijk voor u kan betekenen? Lees dan hieronder verder.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Spanningshoofdpijn vanuit de nek

Hoofdpijn die wordt veroorzaakt door verkramping van de spieren in de nek, wordt spanningshoofdpijn genoemd. Deze hoofdpijn is een veelvoorkomende vorm en kan uw dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Spanningshoofdpijn wordt gekenmerkt door een drukkende en zeurende pijn die vaak uitstraalt naar de nek en schouders. Vaak wordt de pijn omschreven als het gevoel van een knellende band om het hoofd. Spanningshoofdpijn kan aan beide zijden van het hoofd optreden, maar komt soms ook eenzijdig voor.

Oorzaken van spanningshoofdpijn

Waardoor spanningshoofdpijn precies wordt veroorzaakt is niet bekend. Factoren die een rol kunnen spelen in spanningshoofdpijn zijn verhoogde spierspanning, stress, lichamelijke inspanning, vermoeidheid en hormonale schommelingen. Ook een verkeerde houding of verkeerde bewegingen, kunnen leiden tot spanningshoofdpijn. Dit komt vaak voor bij mensen die langdurig in dezelfde positie zitten of staan of bij een verkeerde werkhouding.

Behandeling spanningshoofdpijn met fysiotherapie

Een effectieve manier om spanningshoofdpijn te behandelen die veroorzaakt wordt door een verkeerde houding, verkeerde bewegingen of verhoogde spierspanning in de nek is doormiddel van fysiotherapie. Er treedt vaak verkramping van de nek- en schouderspieren op. De behandeling met fysiotherapie is gericht op ontspanning en stimulering van de doorbloeding in de nek- en schouderspieren. Oprekken van de nek- en schouderspieren en massage van de spieren zijn vaak onderdeel van de behandeling.

Daarnaast kan de behandeling ook bestaan uit oefentherapie. Hierbij wordt gefocust op houdingscorrectie en ergonomische adviezen voor woon- en werkomgeving. Ook kan training van methoden voor het ontspannen van de nek- en schouderspieren en verbeteren van de houding onderdeel zijn van de behandeling. Deze methoden kunnen gebruikt worden in het dagelijks leven om een verkeerde houding en verhoogde spierspanning te voorkomen.

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Manuele therapie is specifiek gericht op klachten in de wervelkolom en de nek. Wanneer u last heeft van hoofdpijn in combinatie met pijn in de nek- en schouderspieren kan manuele therapie ook een uitkomst bieden voor u. Ook hier ligt de focus op het ontspannen en versterken van de spieren in de nek. Manuele therapie wordt vaak gebruikt bij hoofdpijn, nek- en schouderklachten en rugpijn.

Fysiotherapie Zeeburg

Fysiotherapie Zeeburg biedt gespecialiseerde zorg bij hoofdpijn en nekklachten met behulp van fysiotherapie en manuele therapie. Hiernaast bieden onze praktijken een breed scala aan behandelingen aan zoals dry needling, myofasciale triggerpoint behandeling en medical taping. Samen met u kijken wij graag welke behandeling het best bij u en uw klachten past. Ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten helpt u graag zo snel mogelijk van uw pijnklachten af.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie. Wij staan u graag per mail of telefonisch te woord.

 

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×