Hoe kan de fysiotherapeut helpen bij pijn aan de binnenkant van de knie?

Pijn aan de binnenkant van de knie

Omdat onze praktijk orthopedische fysiotherapie als speerpunt heeft, komen er regelmatig mensen bij ons met pijn aan de binnenkant van hun knie. Dit zijn voor ons altijd interessante gevallen. Want er kunnen dan meerdere dingen aan de hand zijn. De knie is nu eenmaal een veelzijdig gewricht.

We beginnen dan ook altijd met het onderzoek naar de oorzaak van klachten. We doen lichamelijk onderzoek en stellen u vragen over het ontstaan van de pijn. Wat de uitkomst hier ook van is, onze fysiotherapeuten staan voor u klaar.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Wat kan er aan de hand zijn bij pijn aan de binnenkant van de knie?

De knie bestaat uit de botten van het bovenbeen en onderbeen. Om deze botten met elkaar te verbinden, soepel te laten bewegen en te beschermen, heeft de knie ook ligamenten en kraakbeen. Dit zijn bijvoorbeeld de kniebanden om de knie stabiel te houden en de meniscus om schokken te dempen. Al deze structuren zijn betrokken bij een gezonde werking van de knie, maar kunnen ook zelf klachten geven. Bijvoorbeeld na een sportongeluk.

Bij pijnklachten aan de binnenkant van de knie zijn er meerdere mogelijkheden die de pijn kunnen veroorzaken. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er sprake is van irritatie of zelfs schade aan de binnenste knieband. De knie heeft twee kniebanden, die ervoor zorgen dat het onderbeen niet naar binnen of buiten kan bewegen ten opzichte van het bovenbeen. Wanneer de binnenste knieband pijn geeft, voelt u die pijn aan de binnenkant van uw knie.

Het is ook mogelijk dat er schade is aan de meniscus. Dit is meestal het gevolg van een trauma. De meniscus is een laagje kraakbeen tussen de botten van het onderbeen en bovenbeen. Wanneer de meniscus een scheurtje heeft, kan deze pijn aan de binnenkant van de knie gevoeld worden.
Naast deze bekende oorzaken is het ook mogelijk dat de pijn komt door irritatie/schade van de pees waarmee de hamstring vasthecht. Ook het kraakbeen in de knie of de binnenbanden kunnen de oorzaak zijn van de klachten.

Er zijn dus veel verschillende mogelijke oorzaken, het is onze taak om vast te stellen wat de reden is van de pijn. Want die is vervolgens de basis voor de behandeling.

Hoe vinden wij de oorzaak van de klachten bij pijn aan de binnenkant van de knie?

Een belangrijk deel van onze informatie krijgen wij door het onderzoeken van de knie, door de beweeglijkheid te testen en de stabiliteit te onderzoeken. Door te kijken naar aanwezige zwellingen of afwijkingen, krijgen wij al een goede indruk van wat er mogelijk aan de hand zou zijn.

Deze informatie combineren wij met uw verhaal. Zijn de klachten langzaam ontstaan zonder duidelijke oorzaak, of is sprake van een trauma waarna de pijn plotseling aanwezig was. Bij welke bewegingen heeft u de meeste last en heeft u al eerder letsel aan uw knie gehad?

Wanneer wij het nodig achten om aanvullend onderzoek te doen, kunnen wij u ook doorverwijzen naar een arts om beeldvormende techniek zoals een MRI in te zetten.

Wanneer wij alle benodigde informatie verzameld hebben, kunnen we constateren waar de pijn vandaan komt en wat wij kunnen gaan doen om die te verhelpen.

Oorzaken Pijn Knie

Onze behandeling bij klachten aan de binnenkant van de knie

Bij ons is iedere behandeling maatwerk. Dat betekent dat we de therapie afstemmen op de klacht maar vooral ook op u. We nemen uw doelen en wensen mee in het proces, zodat we toewerken naar uw gewenste uitkomst.

Omdat de oorzaak van de pijn heel divers kan zijn, bepalen we de exacte behandeling op het moment dat we de oorzaak hebben vastgesteld. We kunnen daarna oefeningen inzetten die gericht zijn op beweeglijkheid en stabiliteit. Maar ook op belastbaarheid en kracht. De vorm en intensiteit van de therapie is afhankelijk van hoe uw knie reageert op de fysiotherapie.

De trainingen kunt u bij ons doen, onze praktijk heeft alle benodigde apparatuur voor uw revalidatie waardoor u hier kunt werken aan uw herstel.

Onze specialisten staan voor u klaar

Onze specialisatie in orthopedische fysiotherapie zorgt ervoor dat onze fysiotherapeuten extra opleidingen hebben gedaan en veel ervaring hebben. Hierdoor zijn wij extra goed in staat u te begeleiden bij uw blessure.

U kunt ons eenvoudig bellen of een bericht sturen wanneer u meer informatie wilt. We denken graag met u mee.

Fysiotherapie bij fysiotherapie Zeeburg

Fysiotherapie Zeeburg is een praktijk met een brede expertise en ervaring. Zo bieden wij onder andere fysiotherapie en dry needling aan. Naast deze twee therapieën hebben wij ook nog andere specialisaties binnen onze praktijk. Onze hoogopgeleide fysiotherapeuten zullen er alles aan doen om uw klacht te ontdekken en te verhelpen. Maak hiervoor snel en gemakkelijk een afspraak via de website.

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×