Hygiënebeleid

Beste patiënten,

Wij zijn erg blij, u in de praktijk weer te mogen behandelen. Dit is mogelijk onder strenge voorwaarden. Hierbij hebben wij uw hulp nodig!

De volgende hygiënemaatregelen hebben wij opgesteld om optimaal voor uw en onze eigen gezondheid te zorgen. Meld je direct telefonisch af bij de minste ziektesymptomen!! Ook indien je huisgenoten ziek zijn of er contact geweest is met een persoon die (mogelijk) besmet is met Covid-19.

Volg de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM:

 

 • houd 1,5m afstand, schud geen handen, hoest of nies in de binnenkant van je elleboog, was je handen regelmatig minstens 20 sec met zeep; voorkom contact tussen handen en gezicht.
 • Kom maximaal 5 minuten en niet meer voor de afgesproken tijd naar de praktijk.
 • Wij verzoeken u vriendelijk om zonder begeleiding naar de praktijk te komen. Uitzonderingen gelden voor kinderfysiotherapie of een tolk.
  Wij zullen ervoor zorgen dat nooit meer dan 1 patiënt tegelijkertijd in de wachtkamer zal zijn. Zou dit toch een keer het geval zijn, willen wij u vriendelijk verzoeken buiten te wachten.
 • Loop niet zelfstandig door naar de balie of de oefenzaal. Uw therapeut zal u komen ophalen.
  Samen ontsmetten we onze handen aan de dispenser, te vinden in de gang van de praktijk of kamer. De fysiotherapeuten zullen met een mondmasker/handschoenen werken. Wij adviseren dat u ook een mondmasker draagt bij binnenkomst in de praktijk.
 • Wij vragen u een eigen grote handdoek mee te brengen, om de behandeltafel volledig te bedekken. Uiteraard zullen wij de behandeltafel en andere gebruikte materialen na iedere behandeling grondig ontsmetten.
 • Groepsbehandelingen die nu gegeven worden zijn enkel Goldensports aangezien dit buiten plaatsvindt. En medische fitness op de Flevopoort uiteraard met voorzorgsmaatregelen.
 • Maak a.u.b. geen gebruik van het toilet in de praktijk. Bij hoge nood kunt u het ons uiteraard vragen.
 • Uiteraard bestaat nog steeds te mogelijkheid voor zorg op afstand via telefoon, videobellen en huiswerkoefenprogramma’s. U kunt ons altijd contacteren indien u graag meer informatie wenst.
 • Nieuwe patiënten kunnen ons telefonisch of via mail/app contacteren om een afspraak te maken.
 • Wanneer u terugkeert van vakantie uit een gebied met een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies, kan twee weken na thuiskomst reguliere paramedische zorg op afstand/digitaal plaatsvinden, er kan geen consult plaatsvinden in de praktijk of thuissituatie en alleen bij irreversibele schade kan een spoedconsult aan huis plaatsvinden met persoonlijke beschermingsmiddelen. Wanneer u terugkomt uit een gebied met een ‘geel’ reisadvies, dan kan de behandeling ‘normaal’ plaatsvinden.
 • Mocht het reisadvies tijdens het verblijf in het buitenland veranderd zijn van ‘geel’ naar ‘oranje’, dan valt u tot 2 weken na thuiskomst onder categorie ‘rood’ ook als u geen symptomen van COVID-19 heeft. Als u na de 2 weken thuisquarantaine geen symptomen van COVID-19 heeft ontwikkeld kan de behandeling gestart of hervat worden

 

Hartelijk dank voor uw begrip en medewerking. Wij zijn blij u op deze manier weer verantwoord in de praktijk te kunnen behandelen en nemen de berichtgevingen van het RIVM ter harte.

 

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×