Hoe kan fysiotherapie helpen bij klachten door een nekhernia?

Hoe kan fysiotherapie helpen bij klachten door een nekhernia?

Heb je veel last van je nek? Dan kun je last hebben van een nekhernia. Een nekhernia is een veelvoorkomende aandoening die vaak gepaard gaat met pijn, gevoelloosheid en verminderde kracht in de armen.

Gelukkig zijn er verschillende behandelingsmethoden om de symptomen te verlichten en het dagelijks functioneren te verbeteren. Fysiotherapie kan een grote rol spelen bij het herstel van klachten door een nekhernia.

Fysiotherapie Zeeburg biedt gespecialiseerde hulp die gericht is op het herstel van rugklachten en de verbetering van de levenskwaliteit van cliënten.

Wat is een nekhernia?

Tussen de wervels van de nek en de rug zit kraakbeen. Dit kraakbeen dient als een soort kussen tussen de wervels. Deze kussens worden tussenwervelschijven genoemd. De tussenwervelschijven hebben een zachte binnenzijde, die kan gaan uitpuilen. Deze aandoening wordt een hernia genoemd.

De uitpuiling kan vervolgens op een zenuw gaan drukken die uit het ruggenmerg komt. De zenuw komt daardoor in beknelling en kan voor veel verschillende klachten zorgen.

De zenuwen in de nek gaan richting de armen. De klachten zijn afhankelijk van de plek waar de zenuw aangedaan is. De klachten kunnen het dagelijks leven enorm beïnvloeden en kunnen de mobiliteit van een persoon erg beperken.

Klachten nekhernia

Welke klachten merk je bij een nekhernia?

De zenuw in de nek waarop wordt gedrukt, is een zenuw die richting de armen gaat. Vaak voel je dan in één arm de pijn of een tintelend gevoel. Het is vaak een soort scherpe, snijdende, brandende of schietende soort pijn, die kan doorlopen tot in de hand.

Het is een constante pijn. Naast de pijn in je arm kun je ook last hebben van pijn in je nek, tintelingen in je arm of hand, een slapend of doof gevoel in je arm of hand of minder kracht in je schouder, arm of hand. Vaak zal je eerst pijn in je nek ervaren en later pas pijn in je arm.

Wat is het vervolg nadat je de diagnose nekhernia krijgt?

Als je naar de huisarts of een fysiotherapeut gaat met je klachten kunnen ze door middel van het stellen van een aantal vragen en een lichamelijk onderzoek de diagnose nekhernia stellen. Hiervoor hoeft geen foto gemaakt te worden.

Na de diagnose kun je beginnen met het herstel. Een nekhernia kan uit zichzelf herstellen. Het is belangrijk dat je je nek zoveel mogelijk normaal blijft bewegen en niet te stijf houdt. Tegen de pijn kun je pijnstillers nemen.

Als de klachten na twee maanden nog niet over zijn, kun je met een neuroloog bespreken of een operatie misschien een optie is. Het heeft sterk de voorkeur om eerst andere zaken zoals fysiotherapie te proberen, omdat een operatie niet zonder risico’s is.

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan het herstel van een nekhernia?

Fysiotherapie kan een behulpzame behandeling zijn voor een nekhernia. Welke soort behandeling hangt ervan af met welk doel je naar de fysiotherapeut gaat. Zo kan een fysiotherapeut manuele therapie bieden voor verlichting van pijn in de nek en om ervoor te zorgen dat de nekwervels meer worden gestabiliseerd.

Daarnaast kan een fysiotherapeut ook helpen bij houdingsadvies en bij spierversterking. Zeker na het herstel kan dit enorm veel hulp bieden om ervoor te zorgen dat de nekhernia niet zomaar weer terugkomt. Vaak wordt een combinatie van behandelingen gebruikt.

Waarom Fysiotherapie Zeeburg?

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en hebben hiervoor aanvullende opleidingen gevolgd. Doordat we veel cliënten met rugklachten zien en behandelen kunnen wij ook goede adviezen geven op het gebied van preventie, nazorg en zelfzorg.

Een fysiotherapeut kan een op maat gemaakt behandelplan ontwikkelen dat gericht is op het verminderen van pijn. Als je geïnteresseerd bent geworden in de praktijk kun je contact opnemen via de website. Wij kunnen je hier meer informatie geven over wat er mogelijk is bij onze praktijk.

U bent welkom bij Fysiotherapie Zeeburg!

Bij Fysiotherapie Zeeburg werken onze specialisten samen om u te helpen bij uw herstel. We zijn een praktijk met een brede expertise en ervaring. Wij hebben verschillende specialisaties in huis, waardoor u meteen op de juiste plek bent met de juiste zorg. 

Maak vandaag nog een afspraak via de website, door te bellen of door bij ons langs te komen.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×