Bent u op zoek naar een rugspecialist in Amsterdam?

Bent u op zoek naar een rugspecialist in Amsterdam?

Heeft u al langere tijd last van rugklachten en bent u op zoek naar een rugspecialist in Amsterdam? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Wij zijn Fysiotherapie Zeeburg en willen u helpen om uw klachten te verminderen of te voorkomen dat deze klachten erger worden. In dit artikel zal er meer informatie worden gegeven over verschillende rugklachten en welke methoden er zijn om de klachten te verhelpen.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

De rugspecialist bij rugklachten en rugpijn

Pijn in de rug komt veel voor. De klachten kunnen, afhankelijk van de oorzaak, plotseling of geleidelijk opspelen. Er zijn twee soorten rugpijn, namelijk: hoge rugpijn en lage rugpijn.

Als u last hebt van lage rugpijn, gaat dit voornamelijk over pijn in de onderrug. Hieronder valt de regio tussen het staartbeen en de onderste ribben. Bij hoge rugpijn zit de pijn tussen de onderste ribben en de schouderbladen. Vaak zullen rugklachten binnen een maand minder worden, maar ze kunnen ook langer aanhouden.

Dan kunt u een fysiotherapeut inschakelen om aan de klachten te werken.

Verschillende oorzaken van rugklachten

Rugklachten komen vaak voor en er is niet altijd een duidelijke oorzaak aan te wijzen. Wel zijn er bepaalde factoren die ervoor kunnen zorgen dat u eerder last krijgt van rugklachten. Dit zijn:

  • overgewicht
  • veel stress
  • zwaar lichamelijk werk of juist een kantoorbaan
  • lang autorijden
  • veel tillen
  • de rug veel draaien en buigen
  • een verkeerde lichaamshouding

Deze factoren zorgen ervoor dat er geleidelijk rugpijn opspeelt. Als u last hebt van plotselinge rugpijn, is er vaak iets aan vooraf gegaan wat de klachten heeft veroorzaakt. Denk hierbij aan een ongeluk of een verkeerde beweging.

U kunt deels rugklachten voorkomen of verminderen door te letten op bovengenoemde factoren. Als u hierna nog steeds veel last van klachten hebt, is het raadzaam om een fysiotherapeut in te schakelen.

Verschillende behandelmethoden voor rugklachten

De behandelmethoden voor rugklachten hangen af van de ernst en de oorzaak van de klachten. Manuele therapie kan bijvoorbeeld een goede oplossing zijn voor rugklachten. Door het corrigeren van uw houding, wordt ervoor gezorgd dat de gewrichten in de wervelkolom beter werken.

Naast manuele therapie kan fysiotherapie of dry needling ook een goede optie zijn. Soms worden meerdere methoden gecombineerd voor een optimaal resultaat.

Hoe kan een fysiotherapeut helpen?

Hoewel dit misschien onnatuurlijk voelt, is het belangrijk om te blijven bewegen met rugklachten. Als u dit niet doet kunnen de klachten namelijk alleen maar erger worden. Het blijft wel belangrijk om naar uw lichaam te luisteren en het niet teveel te belasten.

Een fysiotherapeut kan u oefeningen geven om op een verantwoordelijke manier uw rug te bewegen. Op deze manier houdt u tegelijkertijd uw rug soepel en versterkt u de rugspieren.

We beginnen bij Fysiotherapie Zeeburg met een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek om uw klachten goed in kaart te kunnen brengen. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en wordt er bepaald wat de beste methode is om uw klachten te behandelen.

Na de behandeling vinden wij het belangrijk dat u weet hoe u uw klachten in het vervolg kunt voorkomen.

Waarom Fysiotherapie Zeeburg bij rugklachten?

De therapeuten bij Fysiotherapie Zeeburg willen het beste voor u. Er zijn maar liefst vijf vestigingen in Amsterdam, dus er is er altijd wel een praktijk bij u in de buurt. Kunt u niet naar de praktijk komen, dan bieden wij de mogelijkheid om online de fysiotherapie te volgen. Ook kunnen wij in bepaalde gevallen naar u toe komen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een afspraak maken om te kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op via de website. U kunt hier ook gelijk een afspraak maken.

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Nelleke van Zijverden

BIG-code: 49910848704

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Marina van
Bree

BIG-code: 69922949704

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×