Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij ischias klachten?

Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij ischias klachten?

Wanneer u last heeft van lichamelijke klachten, is het ontzettend belangrijk om hiervoor hulp te zoeken bij de juiste specialist, en een ischias behandeling te ontvangen. Ischias is een soort zenuwpijn en komt veel voor. De pijnklachten die ischias veroorzaken, kunnen een flinke belemmering zijn in uw dagelijkse bezigheden. Gelukkig kan fysiotherapie een goede uitkomst bieden als het gaat om ischias behandeling.

In dit artikel leest u wat ischias precies inhoudt en wat een fysiotherapeut kan betekenen als u last heeft van ischiasklachten.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Wat is ischias?

Ischias is een vorm van zenuwpijn waarbij de ischiaszenuw (Nervus Ischiadicus) geïrriteerd is geraakt. De ischiaszenuw is de langste zenuw in ons lichaam en loopt vanuit het onderste gedeelte van de wervelkolom, via de bil en door het been, naar de voet.

Als de ischiaszenuw geïrriteerd is of beschadigd raakt, kan dit vervelende pijnklachten veroorzaken. Bij ischias heeft u voornamelijk last van rugklachten met uitstraling naar de achterzijde van het been. De pijn kenmerkt zich door hevige, stekende pijn in de onderrug en bil, die vervolgens uitstraalt naar de benen. Bewegen, bijvoorbeeld lopen, kan hierdoor erg moeilijk of haast onmogelijk zijn.

​Hoe ontstaat ischias?

Er kunnen enorm veel onderliggende oorzaken zijn voor het ontwikkelen van ischias. Een verkeerde bekkenkanteling, te zwaar tillen of een verkeerde lichaamshouding zijn allemaal mogelijke oorzaken voor het ontstaan van ischias.

Ook tijdens de zwangerschap kunnen ischiasklachten plotseling optreden, doordat het lichaam van een vrouw een enorme verandering ondergaat. Gelukkig zijn deze klachten vaak na de zwangerschap weer verdwenen en is dit dus geen blijvend probleem.

​Symptomen

Ischias staat met name bekend om de stekende of branderige pijn in de onderrug met uitstraling vanuit de rug naar de bil of benen. Kenmerkend zijn de pijnscheuten die komen en gaan, maar de symptomen kunnen uiteraard verschillen per persoon. Vaak ervaart men pijn aan de achterkant van een been of beide bovenbenen. In sommige gevallen kan de pijn zelfs uitstralen naar de voet(en) en een verdoofd of dof gevoel veroorzaken.

Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij ischias klachten

Fysiotherapie bij ischias pijn

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af of een fysiotherapeut u kunt helpen bij ischias klachten. Het antwoord is volmondig ja! Fysiotherapie kan namelijk een zeer goede uitkomst zijn als het gaat om klachten veroorzaakt door ischias.

De fysiotherapeut zal er met name voor zorgen dat de rugspieren versterkt worden, dit door gebruikt te maken van de juiste ischias oefeningen. Een juiste lichaamshouding en sterke en gezonde rugspieren zijn essentieel om irritatie van de ischiaszenuw te voorkomen.

Bij fysiopraktijk Zeeburg zal een van onze fysiotherapeuten allereerst een gesprek met u aangaan om het probleem in kaart te brengen en een overzicht te krijgen van uw specifieke klachten. Dit gaat altijd gepaard met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Vervolgens zal de fysiotherapeut samen met u een plan van aanpak opstellen. Ieder mens is immers uniek en daar hoort ook een geheel persoonlijk behandelplan bij.

Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat de druk op de ischiaszenuw verminderd wordt. Zo wordt u verlicht van uw pijnklachten en kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken zoals u deze voorheen altijd deed!

Wij streven er niet alleen naar om de klachten te laten verdwijnen, maar vinden het ook belangrijk dat de klachten niet meer terugkomen. Naast de fysieke behandeling, adviseren wij u daarom ook graag hoe u de klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Neem contact op met Fysiopraktijk Zeeburg in Amsterdam

Herkent u zich in het bovengenoemde klachtenbeeld? Een fysiotherapeutische behandeling bij Fysiopraktijk Zeeburg kan uitstekende zorg bieden bij het verhelpen van uw ischiasklachten!

Met meer dan 40 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in het verzorgen van een breed scala aan klachten, waaronder ischias. Afhankelijk van uw specifieke klachten, zal een van onze fysiotherapeuten onderzoeken welke behandeling het beste bij u past. Een persoonlijke benadering vinden wij dan ook erg belangrijk.

Bij Fysiopraktijk Zeeburg helpen wij u graag. U bent altijd van harte welkom voor een intake gesprek.
Heeft u nog overige vragen? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×