Fysiotherapie bij Thuiswerkklachten

​Fysiotherapie bij Thuiswerkklachten

Door de huidige pandemie zijn duizenden mensen thuis moeten gaan werken. Het werk is verplaatst van een goed ingericht kantoor naar de keukentafel. Hiermee zijn de reisbewegingen afgenomen en maar sommige klachten toegenomen. Normaal gesproken ging u misschien wel op de fiets naar het werk, maar nu hoeft u simpelweg alleen maar naar beneden te lopen om aan het werk te gaan.

Klachten aan de rug en misschien ook wel aan de nek, komt u dat bekend voor?

Dat zou niet gek zijn, want 41% zegt sinds het thuiswerken door corona, vaker last te hebben van klachten aan o.a. de nek. Herkent u zichzelf in deze situatie? Lees dan gerust verder, want wij kunnen helpen!

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

De oorzaken van Thuiswerkklachten

De meeste klachten worden veroorzaakt doordat u een lange tijd (en zonder pauzes) in eenzelfde, statische houding zit. Door deze statische houding, en dus het gebrek aan beweging, zijn continu dezelfde spieren actief, waardoor ze vermoeid raken. Wanneer de spieren in uw rug en nek vermoeid raken, kunnen ze de houding niet meer goed ondersteunen, wat uiteindelijk zorgt voor klachten.

De rug- en nekklachten zijn gelukkig op verschillende manieren te behandelen. Natuurlijk speelt de indeling van uw werkomgeving een rol. Een ergonomische omgeving zou namelijk al kunnen helpen. Denk hierbij aan een perfect voor u afgestelde tafel en een stoel die uw rug precies goed ondersteunt. Echter, is het thuiswerken hopelijk niet voor altijd.

Daarom is het begrijpelijk dat u niet uw huis wilt ombouwen tot een perfecte ergonomische omgeving, maar misschien naar een meer korte termijn oplossing zoekt.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Er zijn een aantal trajecten die wij als fysiotherapie Zeeburg aanbieden.

Beweging

Ten eerste raden wij u aan om meer te gaan bewegen. Dagelijks een halfuurtje wandelen tijdens de lunchpauze bijvoorbeeld, houdt het lichaam actief, waardoor de doorbloeding en de kracht van de spieren toeneemt. Dit zou al een goede eerste stap zijn. Daarnaast kunt u ook proberen om eens iets vaker af te wisselen tussen het zitten en het staan om het lichaam actief te houden. Probeer elk halfuur daarom een keertje op te staan. Dit zou u op kantoor misschien wel automatisch doen, door even naar een collega lopen voor een overleg bijvoorbeeld, dus verzin nieuwe manieren om dit ook op uw thuiswerkplek te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan staand telefoneren.

Stabiliteitsoefeningen

Daarnaast kunt u langskomen voor een geïndividualiseerd programma met stabiliteitsoefeningen. Stabiliteitsoefeningen versterken de rug en de nekspieren, waardoor het uithoudingsvermogen hiervan wordt vergroot. Hierdoor kunnen de spieren langer actief zijn en zullen de klachten verminderen. Het programma wordt speciaal op u aangepast, zodat de werking van de oefeningen optimaal is, en niet leidt tot overbelasting of juist tot geen resultaat.

Manuele therapie

Manuele therapie is gericht op het verbeteren van de lichaamshouding en de bewegingen. Er wordt gebruik gemaakt van het mobiliseren en manipuleren van gewrichten, en daarnaast wordt er advies gegeven o.a. over hoe je een goede houding aanneemt.
Met het mobiliseren en manipuleren van gewrichten bedoelen we dat het gericht is op het verlichten van bepaalde bewegingen die pijn doen. Hierbij kunt u denken aan het aanpassen van bewegingspatronen en/of bepaalde houdingen om uiteindelijk de volle bewegingsvrijheid weer terug te krijgen.

Medical taping

Het tapen van minder functionerende spieren zorgt voor ondersteuning van deze spieren. Hier wordt gebruik gemaakt van speciaal elastisch tape, om het zelf herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Het idee is dat het tapen van deze spieren, een verbetering geeft in de bewegingsvrijheid ervan, maar daarnaast ook zorgt voor een verbetering van de bloedsomloop. Het tapen verbetert de bloedsomloop door een trekkende kracht op de huid uit te oefenen, waardoor de doorbloeding (lokaal) toeneemt. Op deze manier zullen de rug- en nekspieren sneller herstellen.

Hulp van Fysiotherapie Zeeburg bij thuiswerkklachten

Onze praktijk biedt een uitgebreid programma waarbij wij u ondersteunen in het verhelpen van uw klachten en ervoor te zorgen dat deze niet meer terugkomen. Door de inzet van verschillende experts, kunnen wij uw klachten op meerdere manieren aanpakken.

Dit maakt de behandeling effectiever en zorgt ervoor dat wij meer zorg kunnen bieden dan veel andere fysiotherapiepraktijken.

Heeft u vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen, zodat wij u kunnen helpen, op weg naar een pijnvrije toekomst.

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×