Wij willen u helpen bij een zeurende pijn aan uw schouder

Klachten aan de schouder komen vaak voor. Aan het bewegingsapparaat zijn schouderklachten de op twee na meest voorkomende klacht. Geschat wordt dat slechts 40% van de mensen die schouderklachten ervaart, naar de huisarts gaat.

Hoe langer iemand rond blijft lopen met klachten, hoe lastiger het wordt om van deze klachten af te komen. Het is dus belangrijk om hulp te zoeken als u een zeurende pijn aan uw schouder ervaart en dit niet vanzelf wegtrekt.

In dit artikel wordt informatie gegeven over mogelijke oorzaken van zeurende pijn aan uw schouder, hoe de klachten verminderd kunnen worden en wat de rol van een fysiotherapeut hierin kan zijn.

Hoe ziet het schoudergewricht eruit?

Het schoudergewricht is een ingewikkeld gewricht, omdat het ervoor moet zorgen dat de arm en elke richting kan bewegen. Het gewricht bestaat uit drie botten, namelijk het schouderblad, het bovenarmbeen en het sleutelbeen.

Door een stevige kraakbeenring kan het bovenarmbeen soepel over het schouderblad bewegen. Verder worden de botten bij elkaar gehouden door verschillende ligamenten.

Om het gewricht zit een gewrichtskapsel dat zorgt voor stabiliteit in de schouder. Dit kapsel is aan de binnenkant bekleed met gewrichtsslijmvlies.

De verschillende bewegingen van de arm worden mogelijk gemaakt door een spiergordel die rondom het schoudergewricht zit, genaamd de rotator cuff.

Deze bestaat uit vier verschillende spieren en zorgt, naast het mogelijk maken van bewegingen, voor actieve stabiliteit in de schouder.

Knie Buitenkant Pijn

Wat kunnen mogelijke oorzaken zijn van zeurende pijn aan de schouder?

Aangezien het schoudergewricht een complex gewricht is, zijn er veel verschillende klachten mogelijk aan de schouder. Een veelvoorkomende oorzaak van een zeurende pijn aan de schouder is overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld komen door een bepaalde sport waarbij de schouder veel belast wordt, zoals bij tennis, zwemmen of volleybal. De spieren of gewrichtsbanden raken geïrriteerd door de te hoge belasting.

Overbelasting kan ook komen doordat u steeds dezelfde beweging uit moet voeren tijdens bijvoorbeeld uw werk of als het werk wat u doet fysiek zwaar is.

Daarnaast kan overbelasting ontstaan als u een verkeerde houding heeft, waardoor bepaalde spieren in de schouder bijvoorbeeld moeten compenseren voor deze houding en daardoor overbelast raken.

Een andere oorzaak kan zijn dat de pijn is ontstaan na een klap of val, waarbij er een kleine beschadiging is ontstaan. Ook kan de slijmbeurs tussen de botten gaan ontsteken, wat pijnklachten kan geven.

Wat kan een fysiotherapeut doen bij zeurende pijn aan de schouder?

Wanneer de klachten niet vanzelf over gaan is het verstandig om de hulp van een fysiotherapeut in te schakelen. Een fysiotherapeut kan u helpen om het functioneren van het gewricht en de omliggende spieren en weefsels te verbeteren om zo de pijn te verlichten.

De fysiotherapeut kan onderzoeken wat de oorzaak van de klachten is en oefeningen met u doen om de spieren en gewrichtsbanden om het gewricht heen te versterken. Dit kan bestaan uit krachtoefeningen om spieren en pezen sterker te maken, maar ook uit rekoefeningen om de flexibiliteit te verbeteren.

Verder is het belangrijk om te blijven bewegen zodat u niet stijf wordt, maar ook voldoende rust te nemen zodat de weefsels kunnen herstellen. Hierin kan een fysiotherapeut u begeleiden.

Fysiotherapeutische zorg bij zeurende pijn aan de schouder bij Fysiotherapie Zeeburg

Heeft u last van een zeurende pijn aan uw schouder en weet u niet hoe u van uw klachten af kan komen? Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie Zeeburg zullen onderzoeken waar de klachten precies vandaan komen door middel van een anamnese en lichamelijk onderzoek.

Daarna zullen zij een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. Tijdens het hersteltraject wordt u begeleid om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen.

Neem contact op met Fysiotherapie Zeeburg als u vragen heeft of voor het maken van een afspraak!

Fysiotherapie Zeeburg

Herken je bovenstaande klachten en weet je niet goed hoe je van deze klachten af moet komen? Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie Zeeburg zullen door middel van een anamnese en een lichamelijk onderzoek proberen om erachter te komen waar de klachten precies vandaan komen.

Zo weten we hoe we je het beste kunnen helpen om deze klachten te verminderen en om het functioneren weer te verbeteren. Als er een duidelijk beeld is van jouw klachten zullen we een gepersonaliseerd behandelplan opstellen om je zo snel mogelijk van jouw klachten af te helpen.

Neem contact op met Fysiotherapie Zeeburg als je vragen hebt of voor het maken van een afspraak!

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×