Wanneer bent u weer pijnvrij na het revalideren van een nieuwe heupoperatie?

Overweegt u een nieuwe heup of bent u aan het revalideren van een nieuwe heupoperatie? Dan zult u ongetwijfeld met veel vragen in uw hoofd zitten rondom uw herstel. In dit artikel leest u meer over de operatie, de revalidatie en hoe fysiotherapie hierin een belangrijke rol speelt.
Want u heeft pas plezier van een nieuwe knie wanneer u goed revalideert.

Waarom heeft u een nieuwe heup nodig?

De reden voor een nieuwe heup kan verschillen, maar meestal is het vanwege artrose of een heupfractuur.

Door de slijtage of een heupfractuur is het heupgewricht beschadigd waardoor de vorm van het gewicht verandert en pijnlijk is tijdens het bewegen.

De pijn is dan zodanig belemmerend, in combinatie met een verminderde mobiliteit en een afname in kwaliteit van leven, waarbij een nieuwe heup als oplossing zou kunnen dienen.

Hierbij wordt het beschadigde heupgewricht vervangen door een kunstmatig implantaat, waardoor de functionaliteit verbetert en de pijn vermindert.

Nieuwe heup zeeburg

Hoe verloopt het revalideren na een nieuwe heupoperatie?

Het is belangrijk om te benoemen dat het revalidatieproces voor elke patiënt anders kan zijn, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, algehele gezondheid en de ernst van de oorspronkelijke heupaandoening.

Na de operatie zijn uw klachten niet direct weg. De meest voorkomende klachten na de operatie zijn pijn, stijfheid, verminderde mobiliteit, krachtsverlies en zwelling. Dit is normaal als gevolg van de operatie zelf en het genezingsproces.

Daarnaast ervaren sommige patiënten ook angst en onzekerheid over het gebruik van de geopereerde heup, vooral bij het hervatten van activiteiten zoals lopen. Over het algemeen ervaren de meeste mensen aanzienlijke verlichting van pijn en een verbetering in functionaliteit binnen enkele weken na de operatie.

Revalideren na een nieuwe heupoperatie is een belangrijk proces dat geleidelijk aan de kracht, flexibiliteit en mobiliteit van de heup herstelt. De eerste dagen na de operatie wordt er meestal aangeraden om te rusten en eenvoudige oefeningen te doen om de doorbloeding te bevorderen en de spieren te activeren.

Fysiotherapie is uitermate geschikt om u hierin te begeleiden. Stap voor stap zult u meer vertrouwen krijgen in uw nieuwe heup.

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het ondersteunen van het revalidatieproces. De eerste dagen zult u vanuit het ziekenhuis worden begeleid voor de eerste oefeningen. Maar daarna is het nog steeds belangrijk dat u fysiotherapie ontvangt om het herstel te bevorderen.

De fysiotherapeut ontwikkelt namelijk een gepersonaliseerd oefenprogramma, waarbij rekening wordt gehouden met uw specifieke behoeften en capaciteiten. Tijdens dit oefenprogramma zullen ze u technieken aanleren om het lopen en bewegen te verbeteren, maar ook advies geven over het gebruik van hulpmiddelen zoals krukken.

Hierdoor krijgt u geleidelijk meer vertrouwen in uw heup doordat uw heup flexibeler en sterker zal worden.

Daarnaast kan de fysiotherapeut uw herstel monitoren doordat de fysiotherapeut uw regelmatig zal zien. Hierdoor kunnen eventuele problemen of beperkingen die zich kunnen voordoen tijdens het herstel snel worden aangepakt. Ook voor al uw vragen omtrent uw herstel en uw nieuwe heup kan de fysiotherapeut geschikt advies en uitleg geven.

U bent bij Fysiotherapie Zeeburg aan het juiste adres!

Fysiotherapie Zeeburg is een praktijk met brede expertise en ervaring. Zo hebben we gespecialiseerde orthopedische fysiotherapeuten die zich o.a. richten op revalidatie na een operatie.

Er is dus altijd een fysiotherapeut die voor u de beste zorg kan leveren.

Bij ons is het motto fit worden en fit blijven, we houden niet van half werk en zullen samen met u werken aan een langdurige verbetering van uw klachten!

Mocht u niet naar de praktijk kunnen komen, is het ook mogelijk dat wij bij u thuis langskomen. Zorg voor de juiste begeleiding zodat u goed kan herstellen na uw nieuwe heupoperatie en bel alvast voor uw vragen of een eerste afspraak.

last van heup

U bent welkom bij Fysiotherapie Zeeburg!

Met onze vijf locaties in Amsterdam Oost is er vast één bij u in de buurt. Ons team bestaat uit gespecialiseerde fysiotherapeuten, zodat u altijd de juiste en beste zorg ontvangt. Iedereen is bij ons welkom en we werken graag samen aan herstel.

Fit worden en fit blijven is daarom ook de kern van onze zorg. We zien u graag in onze praktijk!

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×