Sportfysiotherapie in de regio Amsterdam

Sportfysiotherapie in de regio Amsterdam

Fysiotherapie en sport zullen altijd met elkaar verbonden blijven. Niet voor niets worden veel sporters of sportteams begeleid door een fysiotherapeut. Deze zijn soms bij wedstrijden en trainingen aanwezig, om direct te kunnen helpen wanneer er zorg nodig is.

De fysiotherapeut is dan vaak ook de eerste stop voor een sporter met een blessure. Maar sportfysiotherapie is veel meer dan alleen het verzorgen van blessures en het begeleiden van herstel.

De sportfysiotherapeut speelt een actieve rol bij het behalen van sportieve doelen en het verantwoord sporten. Hoewel hulp bij blessures en revalidaties hier een belangrijk onderdeel van is, doet een sportfysiotherapeut veel meer.

Wij vertellen u graag meer over hoe onze sportfysiotherapeuten u kunnen helpen met uw sportieve doelen.

Wat doet een sportfysiotherapeut precies?

De sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapie houdt zich bezig met sport in de brede zin van woord. Een sportfysiotherapeut weet precies wat er met uw lichaam gebeurt tijdens het sporten.

Hierdoor heeft de sportfysiotherapeut veel kennis van sport, sporters en van blessures. Hiervoor heeft de fysiotherapeut een extra opleiding gevolgd.

Dit betekent dat een sportfysiotherapeut u kan begeleiden wanneer u bepaalde sportieve doelen wilt bereiken. Of dit nu gaat om een nog betere prestatie of om weer zelfstandig bepaalde sporten te kunnen beoefenen.

Een belangrijk onderdeel van de taken van een sportfysiotherapeut, is de preventie van blessures. Juist het voorkomen van blessures is een gebied waarop de sportfysiotherapeut u veel ondersteuning kan bieden. Door verantwoord te sporten op het juiste niveau, kunt u veel narigheid voorkomen.

Wanneer er toch sprake is van een blessure, dan is de sportfysiotherapeut de aangewezen persoon om u te begeleiden bij het herstel. Door de kennis van zowel anatomie als van sport, kan een sportfysiotherapeut u een persoonlijk revalidatieplan bieden. Hierdoor kunt u gericht revalideren.

Sportfysiotherapie

Wie kan er terecht bij de sportfysiotherapeut?

Deze kennis van een sportfysiotherapeut is niet alleen beschikbaar voor mensen die op hoog niveau sporten. Een sportfysiotherapeut is geschikt voor sporters op allerlei niveau. Of het nu gaat om het aanscherpen van een record, voor het eerst deelnemen aan een marathon, of het weer beginnen met sporten na een lange periode van inactiviteit of ziekte.

Iedereen die doelen heeft op sportief gebied, kan worden geholpen door een sportfysiotherapeut. Dit is dus onafhankelijk van het niveau of de doelstellingen. In de praktijk betekent dit dat de sportfysiotherapeut regelmatig sporters helpt die al een tijd tegen een bepaalde weerstand aanzitten waardoor hun prestaties niet verbeteren.

Maar een sportfysiotherapeut ziet ook veel ouderen, kinderen of andere kwetsbare doelgroepen voor wie sporten niet altijd een vanzelfsprekendheid is. Deze mensen kunnen samen met een sportfysiotherapeut aan de slag om uit te zoeken wat er mogelijk is en hoe er toch kan worden gesport.

Blessure preventie en behandeling door een sportfysiotherapeut?

De beste manier om een blessure te behandelen, is door deze te voorkomen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. De sportfysiotherapeut zal u wel zo goed mogelijk begeleiden en adviseren, zodat u kunt sporten zonder teveel van uw lichaam te vragen. Dit betekent vaak dat u niet minder moet gaan sporten, maar wel anders zult gaan sporten en belasten.

Wanneer er toch sprake is van een blessure, dan kan de sportfysiotherapeut u helpen bij het herstel. Dit bestaat uit begeleiding tijdens het revalideren, het contact met andere zorgverleners en het helpen bij terugkeer naar het sporten.

De sportfysiotherapeut helpt u niet alleen bij het herstel van uw enkel, knie of schouder. Het is net zo belangrijk dat u tijdens het herstel naar uw mogelijkheden blijft sporten. Zo blijven uw conditie en gezondheid op peil, ondanks dat u een blessure heeft.

De sportfysiotherapeut kan u helpen te blijven bewegen tijdens een revalidatie.

Sportfysiotherapie bij Fysio Zeeburg in Amsterdam?

Onze sportfysiotherapie praktijk in Amsterdam heeft een passie voor sport. Wij bieden dan ook ondersteuning en begeleiding aan sporters van alle niveaus. Of u nu een topsporter bent of wanneer u pas net begint met sporten. Onze sportfysiotherapeuten begeleiden u graag bij het starten met sporten of juist bij het terugkeren na een blessure.

U kunt eenvoudig contact met ons opnemen via mail of telefoon wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt. Wij staan voor u klaar!

Waarom Fysiotherapie Zeeburg?

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en hebben hiervoor aanvullende opleidingen gevolgd. Doordat we veel cliënten met rugklachten zien en behandelen kunnen wij ook goede adviezen geven op het gebied van preventie, nazorg en zelfzorg.

Een fysiotherapeut kan een op maat gemaakt behandelplan ontwikkelen dat gericht is op het verminderen van pijn. Als je geïnteresseerd bent geworden in de praktijk kun je contact opnemen via de website. Wij kunnen je hier meer informatie geven over wat er mogelijk is bij onze praktijk.

U bent welkom bij Fysiotherapie Zeeburg!

Bij Fysiotherapie Zeeburg werken onze specialisten samen om u te helpen bij uw herstel. We zijn een praktijk met een brede expertise en ervaring. Wij hebben verschillende specialisaties in huis, waardoor u meteen op de juiste plek bent met de juiste zorg. 

Maak vandaag nog een afspraak via de website, door te bellen of door bij ons langs te komen.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×