Kinderfysiotherapie bij kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen

Een kinderlichaam is nog volop in ontwikkeling. Juist daarom is het zo belangrijk om tijdig in te grijpen bij klachten. Dit geldt bijvoorbeeld voor motorische klachten bij kinderen.

Het leren bewegen op de juiste manier is essentieel voor een gezond leven. Daarom hebben wij een kinderfysiotherapeut beschikbaar voor kinderen die een achterstand hebben in hun motorische ontwikkeling

Onze kinderfysiotherapeut helpt uw kind op een ontspannen manier goed te leren bewegen. We vertellen u graag meer over deze belangrijke ondersteuning voor kinderen.

Hoe herkent u motorische problemen bij uw kind?

Motorische klachten hoeven niet heel duidelijk zichtbaar te zijn. Als ouder let u natuurlijk op uw kind, maar u bent geen zorgverlener. Daarom is het soms lastig om zelf te detecteren dat er sprake is van een motorische achterstand.

U kunt wel op een aantal zaken letten, die een indicatie kunnen zijn van een motorisch probleem bij uw kind. Een bekende aanwijzing is het vaak vallen tijdens het spelen of wat houterig bewegen.

Een ander signaal kan het minder snel lopen of minder behendig zijn dan vriendjes. Ook kunnen moeite met schrijven of moeite met het doen van fijne bewegingen een aanwijzing zijn.

Maar vergeet niet, kinderen zijn slim. Ze zullen dus allerlei manieren ontwikkelen om toch dezelfde activiteiten te kunnen doen, maar dan misschien net op een andere manier. Ook kan het zo zijn dat uw kind bepaalde activiteiten gaat vermijden.

Terwijl juist het doorgaan met bewegen een zeer belangrijk onderdeel is van de therapie.

Uw kind heeft een leven lang plezier van kinderfysiotherapie

Tijdens onze kinderjaren leren we van alles, niet in de laatste plaats hoe we ons lichaam kunnen en moeten gebruiken. Het is essentieel om dit in de vroege jaren te oefenen en te leren. Daarom is het heel belangrijk dat een kind de kans krijgt om zich motorisch te ontwikkelen. Wanneer een kind om welke reden dan ook minder motorische vooruitgang boekt, is het tijd om in te grijpen. In de kinderjaren wordt immers de basis voor het hele leven gelegd.

Door al tijdens de jonge jaren extra ondersteuning in de vorm van kinderfysiotherapie in te zetten, kunnen klachten in het latere leven worden voorkomen. Uw kind heeft zowel op jonge leeftijd als op latere leeftijd veel baat bij goede motorische ondersteuning door een kinderfysiotherapeut.

fysio voor kinderen zeeburg

Op welke manier kan onze kinderfysiotherapeut uw kind helpen bij de motorische ontwikkeling?

Het is heel belangrijk dat uw kind plezier heeft in het bewegen. Helaas zien we regelmatig dat kinderen hun motivatie om te bewegen verliezen. Het is niet leuk wanneer dingen niet lukken of erg langzaam gaan. Daarom is een van de belangrijkste kenmerken van onze kinderfysiotherapie dat uw kind het tempo bepaalt. Het is namelijk heel belangrijk dat uw kind de therapie graag volgt.

We doen daarom de meeste dingen op een ontspannen en speelse wijze. Zo is bewegen niet alleen heel goed, maar ook nog eens leuk. Het stimuleren van beweging is een groot deel van de therapie. Want door bewegingen regelmatig op de juiste manier uit te voeren, ontwikkelt het jonge lichaam zich optimaal.

Onze kinderfysiotherapeut gaat dus op een ontspannen manier met uw kleintje aan de slag, zodat het plezier en vertrouwen in het bewegen terugkomt. Het herhalen en oefenen zorgt vervolgens voor een betere ontwikkeling van de motorische vaardigheden.

Het is belangrijk om te noemen dat u ook een belangrijke rol heeft, want u bent een voorbeeld voor uw kind. U wordt dus ook actief betrokken bij de therapie en gaat zelf met uw kind thuis verder oefenen.

Op deze manier lijkt het voor uw kind niet op een vervelende therapiesessie, maar veel meer op spelen en het ontdekken van nieuwe vaardigheden, terwijl er toch van alles wordt ontwikkeld en gestimuleerd.

Kinderfysiotherapie bij Fysiotherapie Zeeburg in Amsterdam

Onze praktijk heeft een gespecialiseerde kinderfysiotherapeut. Zij kan u alles vertellen over de mogelijkheden voor uw kind. De behandeling van uw kind wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Wij informeren u graag verder over de therapie en de mogelijke resultaten. U kunt ons bellen of een bericht sturen, zodat wij u kunnen helpen de beste keuze voor uw kind te maken.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×