Herstel sneller van spierpijn met dry needling

Herstel sneller van spierpijn met dry needling

Spierpijn is een veel voorkomend probleem. Het is vaak een gevolg van intensief sporten, maar dit is niet de enige oorzaak van spierpijn. Andere veel voorkomende oorzaken van spierpijn zijn blessures, stress, ouderdom en medische aandoeningen zoals fibromyalgie.

Symptomen van spierpijn zijn stijfheid, zwaarte en pijn in de spieren. Bij overbelasting van de spieren kunnen de spiervezels ook beschadigen, wat leidt tot beperkingen in de kracht en het uithoudingsvermogen.

Sommige mensen zijn gevoeliger voor spierpijn dan andere. Ze hebben regelmatig langdurig last van spierpijn, die niet altijd vanzelf over gaat. Dit kan ervoor zorgen dat ze activiteiten gaan vermijden om te voorkomen dat ze spierpijn krijgen.

Dry needling kan hierbij een uitkomst bieden.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 020-6652856

Wat is dry needling?

Dry needling is een manuele techniek die is ontwikkeld in de jaren 40 van de 20e eeuw. Het is ontstaan uit het zogenoemde ‘wet needling’, waarbij artsen ontstekingsremmers injecteerden op pijnlijke ’trigger points’ (ook wel ‘knoop’ genoemd).

In 1979 verscheen een onderzoek waarin beschreven werd dat de voordelen die behaald werden door ‘wet needling’ niet gerelateerd waren aan de geïnjecteerde stof, maar voornamelijk aan het inbrengen van de naald. Sindsdien is dry needling steeds populairder geworden als een manier om spierpijn te behandelen.

Kan dry needling leiden tot de genezing van spieren?

Naast het verminderen van de spierspanning en pijn helpt dry needling ook met de genezing van spieren. Wanneer de naalden in de spieren worden geplaatst, stimuleren ze de aanmaak van de stoffen endorfine en stikstofmonoxide.

Deze stoffen helpen bij het verminderen van ontstekingen en verbeteren de bloedcirculatie, waardoor zuurstof en voedingsstoffen beter naar de spieren kunnen worden getransporteerd. Met deze bouwstoffen kunnen de spiercellen weer herstellen.

Dry needling is een veilige behandelingsmethode. De naalden die worden gebruikt zijn dun en worden vaak slechts een paar millimeter in de huid geplaatst. Het inbrengen van de naald is daardoor niet pijnlijk.

De naald is tevens dun en laat geen wondje achter. Bovendien worden de naalden altijd schoon en steriel gehouden, waardoor de kans op infecties nihil is.

Dry Needling Bij Spierpijn

Dry needling als aanvulling op van een behandeling

In sommige gevallen kan dry needling een aanvulling zijn op andere behandelingen zoals fysiotherapie of oefentherapie. Het kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid, waardoor u in staat bent om de spieren te trainen.

Door dry needling als aanvulling te gebruiken heeft u een beter uithoudingsvermogen. Ook kan de afgenomen spierspanning ervoor zorgen dat uw flexibiliteit toeneemt.

Waarom Fysiotherapie Zeeburg?

Wij bij fysiotherapie Zeeburg zijn experts in de toepassing van dry needling. Met onze kennis en kunde zijn wij in staat uw overbelaste spieren, verzwakte spieren, hoofdpijn en duizeligheidsklachten te behandelen aan de hand van dry needling.

Bij langer bestaande spierpijnklachten kunnen wij een oefenprogramma opstellen en deze combineren met een dry needling behandeling. Door de directe afname van pijnklachten en spierspanning kunt u vlot aan de slag met het aansterken van de spieren.

Dit heeft als gevolg dat u beter in staat bent om weerstand te bieden tegen de spierpijn. Maak bij spierpijn klachten daarom direct een afspraak bij ons!

Fysiotherapeut

Taissia
Nijland

BIG-code: 09056842304

Fysiotherapeut

Ivonne
Visser

BIG-code: 19035349604

FYSIOTHERAPEUT

Michael
Singh

BIG-code: 69917477201

Fysiotherapeut

Peggy van
Dorsten

BIG-code: 49006447304

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

×