Multiple Sclerose

Multiple sclerose (afgekort MS) is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Hieronder worden verstaan: de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. De zenuwen in het centrale zenuwstelsel worden omgeven door een beschermende isolatielaag, het zogeheten myeline. Om nog onbekende redenen ontstaan er bij MS ontstekingen gericht tegen het myeline. Hierdoor kunnen de zenuwen minder goed functioneren en ontstaan er klachten en eventueel uitvalsverschijnselen. De ontstekingen bij MS komen en gaan, waardoor ook de klachten komen en gaan. Soms zijn de ontstekingen zo krachtig dat de zenuwen gedeeltelijk beschadigd blijven waardoor klachten niet meer volledig overgaan

Neem direct contact op.

  Klachten

  Welke klachten kunt u krijgen?

  De klachten die kunnen optreden bij MS zijn afhankelijk van de plaats in het centrale zenuwstelsel waar de ontstekingen optreden. Doordat overal in het centrale zenuwstelsel ontstekingen kunnen voorkomen, kunnen zeer veel verschillende klachten ontstaan

  Multiple Sclerose

  Fysiotherapie bij MS

  Een fysiotherapeut kan u helpen regelmatig en op de juiste manier te blijven bewegen, ondanks uw klachten. Door de behandeling zult u zich fitter en gezonder voelen en ook het verlies van de spierfuncties gaat minder snel achteruit. De behandeling bestaat meestal uit voorlichting en oefentherapie.

  Maatwerk is erg belangrijk in de behandeling bij MS. Iedere patiënt en situatie is immers uniek. Afhankelijk van de situatie kan de behandeling zich richten op het:

  onderhouden van de spierkracht en balans
  bestrijden van de stijfheid

  bestrijden van pijn

  bevorderen van uw zelfstandigheid in de thuissituatie

  onderhouden en verbeteren van uw ademhaling

  adviseren bij de keuze voor een hulpmiddel

  MS ZORG

  MS Zorg Nederland

  MS Zorg Nederland is een netwerk waarbinnen diverse partijen die actief betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS met elkaar samen werken. Doel hierbij is om de meest optimale zorg te kunnen bieden aan alle mensen met MS en hun naasten in de eigen omgeving en in iedere fase van de ziekte. De patiënt staat hierbij centraal en heeft zelf de regie over zijn zorgproces.

  Ivonne Visser is als fysiotherapeute aangesloten bij MS Zorg Nederland en gespecialiseerd in de behandeling bij MS.

  Heeft u vragen aan Ivonne of wilt u een afspraak maken? Bel of mail ons gerust.

  Rolf Wouters

  In eerste instantie kwam ik bij Zeeburg om van mijn migraine af te komen. Maar gaande weg merkte ik dat mijn lichaam ook veel soepeler werd. Dankzij Zeeburg is mijn leven een stuk leuker geworden! ?

  Jerry Groot

  In eerste instantie kwam ik bij Zeeburg om van mijn migraine af te komen. Maar gaande weg merkte ik dat mijn lichaam ook veel soepeler werd. Dankzij Zeeburg is mijn leven een stuk leuker geworden! ?

  Heeft u manuele therapie nodig?

  Wacht dan niet langer en maak een afspraak

  ×